چرا کیسه هوای خودرو برای کودکان خطرناک است؟
آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه میکند که تمام کودکان زیر 13 سال برای ایمنی خود روی صندلی عقب بنشینند. البته در این مورد استثناهایی نیز وجود دارد. به عنوان مثال، اگر یک نوجوان 13 ساله یا بزرگتر، نسبت به سن خود جثه کوچکی داشته باشد، توصیه نمیشود که در جلو بنشیند.
بیشتر کودکان میتوانند از سن 13 سالگی روی صندلی جلوی خودرو بنشینند، مگر اینکه قد و وزنی کمتر نسبت به سنشان داشته باشد.
با اینکه کیسههای هوا برای حفاظت از سرنشینان در تصادفات خودرو طراحی شدهاند، اما قادر به محافظت از کودکانی که در صندلی جلو مینشینند نیستند.
خودروسازان عموماً کیسههای هوا را برای حفاظت از بزرگسالانی که حداقل قد 1.52 متر و وزن تقریبی 68 کیلوگرم دارند، طراحی میکنند. حتی اگر کودکی هنگام سوار شدن در صندلی جلو خودرو، کمربند ایمنی را به درستی بسته باشد، احتمال آسیب دیدن ناشی از باز شدن کیسه هوا برای او زیاد است.
کیسه هوای خودرو در 1/20 ثانیه با سرعت 322 کیلومتر در ساعت باز میشود. این سرعت، نیروی شدیدی را به کودک وارد میکند و میتواند موجب آسیب به کودک شود. هر چه کودک کوچکتر باشد میزان این آسیب میتواند شدیدتر باشد.
کودکانی که قبل از رسیدن به قد و وزن مناسب، در صندلی جلو قرار میگیرند، در معرض خطر آسیب به ناحیه سر قرار دارند که ممکن است ناشی از برخورد مستقیم کیسه هوا با سر آنها یا توانایی کیسه هوا در بلند کردن آنها از روی صندلی و برخورد با سقف خودرو باشد.
برای ایمنی کودکان بالای 13 سال در صندلی جلو خودرو، توصیه میشود صندلی جلو را کاملا به عقب ببرید تا فاصله بین کودک و کیسه هوا افزایش یابد. اطمینان حاصل کنید که کودک پشتش را به صندلی تکیه دهد. همچنین، کمربند ایمنی بر روی قفسه سینه و نه گردن، قرار گیرد و کمربند لگن هم باید روی لگن، نه روی شکم، قرار گیرد. این اقدامات، آسیبهای احتمالی به کودک در مسیر سفر را به حداقل میرساند.
منبع : healthline.com